Zupa kalafiorowa z kaszą manną( seler, mleko, pszenica).Ziemniaki.Jajko sadzone.Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki i jabłka. Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p, aronia, truskawka).
Zupa z cieciorki( seler korzeniowy, gorczyca).Bułka pszenna( pszenica) .Spaghetti z sosem pomidorowo- mięsnym (pszenica) z serem mozzarella ( mleko). Kompot wiśniowy.Sok owocowy.
Zupa z brokuł z makaronem (pszenica, seler korzeniowy,mleko ). Leniwe z białym serem, masełkiem i cynamonem ( mleko, pszenica, jaja). Marchewka tarta z jabłkiem, ananasem i pomarańczą. Kompot truskawkowy. Babeczki piaskowe ( pszenica, jaja).
Zupa krem z soczewicy ( seler, mleko).Kasza gryczana. Strogonow z wołowiny ( pszenica ).Fasolka szparagowa z masełkiem ( mleko). Kompot wieloowocowy ( czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p, aronia, truskawka). Owoc - banan.
Zupa pieczarkowa z makaronem( seler, mleko, pszenica).Ziemniaki.Filet rybny zapiekany z serem ( jaja, pszenica, mleko ). Surówka z kapusty pekińskiej . Kompot wieloowocowy( czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p,aronia, truskawka).Pączek ( pszenica, mleko ).
Wykaz składników produktów dostępny u intendenta.Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.
Kuchnia zastrzega sobie zmiany w jadłospisie .
Nr konta do opłaty za posiłki
58 1050 1142 1000 0023 4375 3709